“Use it, use it, use it…
it will change your protocol forever”

– Robert Arvai, Zwitserland, Ardenta

AquaCare Labseries

Het AquaCare systeem speciaal ontworpen voor laboratoriumgebruik. Dit systeem komt niet in contact met de patiënt. Met AquaCare LabSeries creëer je ideale hechtvlakken op kaders, bevestigingen, abutments, afdekkingen en kronen met precisie en gemak. Nu met 7 bar luchtdruk aan beide zijden.

AquaCare LabSeries Poeders

Wordt gebruikt voor de silicatisering en reparatie van metalen, keramische en composiet oppervlakken. In combinatie gebruikt met een silaankoppelingsmiddel voor chemischebinding met een hechtmateriaal en een composiet. 30μm Al2O3 silica sterk gecoate deeltjes.

Kobaltchroom, titanium, goud, keramiek en HPP oppervlakken kunnen worden gecoat met CoSiLab om een gesiliconiseerde kleeflaag die zorgt voor duurzaamheid retentie-vrije hechting aan composieten en harsen. CoSiLab bevat 110 μm Al2O3-silica met een hoge coating deeltjes.

Voor het afstralen van edele en niet-edele metaallegeringen. Ook voor de bereiding van metaal van keramische legering.

Mineraal glasschuurmiddel, voor het polijsten van kronen en bruggen, productie van kauwoppervlak op occlusale oppervlakken. Stralen van secundaire kronen, verwijdering van oxidatiefilms na het laatste bakken.

AquaCare instellen

AquaCare werkt op perslucht die gespoten wordt op bijvoorbeeld de verkleuring of plaque. Zelfs op de lastig toegankelijke plekken kan dit air abrasion systeem zijn werk doen. Het instrument komt niet in direct contact met de tandstructuur en verwijdert alleen het minimum aan gaaf tandmateriaal. Hierdoor wordt het risico van afsplintering en stressfracturen voorkomen. Daarnaast verhoogt het de sterkte van de bonding aan het oppervlak van de caviteit.

Een gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken kleur-gecodeerd casettesysteem maakt het wisselen tussen diverse behandelingen mogelijk.

AquaCare FAQ