” Voor mij is de AquaCare
niet meer weg te denken uit
de dagelijkse praktijk “

– Erik-Jan Muts, MP3 Tandartsen
AquaCare maakt gebruik van baanbrekende technologie om comfortabele, snelle reinigingsprocedures te garanderen. Een fijne flow vloeistof wordt gecombineerd gebruikt met een kleine hoeveelheid poeder gericht op de te behandelen tanden.

AquaCare, veelzijdig en flexibel

AquaCare is dusdanig ontworpen dat het optimaal werkt voor de meest uiteenlopende tandheelkundige problemen. Het unieke cartridgesysteem zorgt ervoor dat twee kamers op elk moment klaar zijn voor gebruik. Zo kunt u het AquaCare systeem in slechts een seconde overschakelen naar een andere toepassing! Steeds meer poeders komen beschikbaar voor het systeem, dat maakt AquaCare zeer toekomstbestendig.

Contactloze tandheelkunde

In tegenstelling tot conventionele instrumenten, staat het AquaCare handstuk niet in direct contact met de tandstructuur, alleen hierdoor beperkt u het verwijderen van gaaf tandmateriaal en elimineer je het risico van afsplintering en stressfracturen.

AquaCare Producten

“Sinds ik bekend ben, via een cursus, met de voordelen en het gebruiksgemak van de AquaCare ben ik verkocht. Al je adhesieve tandheelkunde krijgt meteen een upgrade. Wij hebben met Residentaal tandartsen er direct twee gekocht.”

– Dr. Wim Bruiine, Residentaal Tandartsen, Nederland

AquaCare instellen

AquaCare werkt op perslucht die gespoten wordt op bijvoorbeeld de verkleuring of plaque. Zelfs op de lastig toegankelijke plekken kan dit air abrasion systeem zijn werk doen. Het instrument komt niet in direct contact met de tandstructuur en verwijdert alleen het minimum aan gaaf tandmateriaal. Hierdoor wordt het risico van afsplintering en stressfracturen voorkomen. Daarnaast verhoogt het de sterkte van de bonding aan het oppervlak van de caviteit.

Een gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken kleur-gecodeerd casettesysteem maakt het wisselen tussen diverse behandelingen mogelijk.

AquaCare FAQ