Zandstralen met AquaCare
Wat is zandstralen met AquaCare?
Zandstralen, ook wel air abrasion genoemd, is een tandheelkundige techniek die wordt gebruikt voor het verwijderen van tandweefsel, zoals oude restauraties of ander tandmateriaal, zonder het gebruik van een boor. In plaats van traditionele boren, maakt AquaCare gebruik van samengeperste lucht, vloeistof en fijne deeltjes, zoals aluminiumoxide of siliciumdioxide. Deze combinatie wordt op het tandoppervlak gespoten om kleine hoeveelheden tandweefsel te verwijderen.
Het voordeel is dat er minder trillingen en geluid veroorzaakt wordt dan traditionele methoden. Waardoor u een minimaal invasieve behandeling kunt bieden aan uw patiënten.
Over de AquaCare
In tegenstelling tot conventionele instrumenten, staat het AquaCare handstuk niet in direct contact met de tandstructuur, alleen hierdoor beperkt u het verwijderen van gaaf tandmateriaal en elimineert u het risico van afsplintering en stressfracturen. AquaCare is dusdanig ontworpen dat het optimaal werkt voor de meest uiteenlopende tandheelkundige problemen. Het unieke cartridgesysteem zorgt ervoor dat twee kamers op elk moment klaar zijn voor gebruik. Zo kunt u het AquaCare systeem in slechts een seconde overschakelen naar een andere toepassing!
Diverse poeders voor zandstralen met AquaCare
Er zijn vijf verschillende poeders voor het zandstralen met AquaCare. Alle poeders komen in een handige cartridge, speciaal voor gebruik in het AquaCare-systeem.
- Aluminiumoxide 53 micron is ideaal voor het opruwen en reinigen van diverse oppervlakken voorafgaand aan het cementeren. Ook geschikt voor pijnloze behandeling van cariës.
- Aluminiumoxide 29 micron is ideaal voor het opruwen en reinigen van diverse oppervlakken voorafgaand aan het cementeren. Kleinere korrelgrootte dan de 53 micron.
- Aluminiumoxide 110 micron Voor het afstralen van edele en niet-edele metaallegeringen. Ook voor de bereiding van metaal van keramische legering.
- CoSil 30 micron wordt gebruikt voor de silicatisering en reparatie van metalen, keramische en composiet oppervlakken. Reinigt effectief en herstelt de natuurlijke glans en het uiterlijk van gezonde tanden
- CoSil 110 micron Kobaltchroom, titanium, goud, keramiek en HPP-oppervlakken kunnen worden gecoat met CoSiLab om een gesilicatiseerde kleeflaag te vormen
Hechtingsprotocol voor optimale hechting aan tandweefsel met bestaande composiet of IDS
Door Dr. Marco Gresnigt
“Wanneer men alleen hecht aan tandweefsel kunnen de instructies van de verschillende adhesieve materialen gebruikt worden. Echter wanneer men te maken heeft met verschillende substraten, zoals tandweefsel maar ook oud of nieuw composiet en/of IDS (immediate dentin sealing) kan het lastig zijn welke stap eerst te doen. In deze beschrijving geef ik het stappenplan dat wij in onze onderzoeken gebruiken om een optimale hechting te verkrijgen aan tandweefsel met bestaande composieten en of een IDS laag.”