KDental: Partner in specialties

Nog geen account? Maak er een aan bij het uitchecken

Wegens vakantie tussen 31 juli 2023 en 13 augustus 2023 kunnen wij geen uitlevering van uw bestellingen doen. Bestellingen gemaakt in die periode worden op 14 augustus verstuurd.

Zandstralen met AquaCare

Wat is zandstralen met AquaCare?

Zandstralen, ook wel air abrasion genoemd, is een tandheelkundige techniek die wordt gebruikt voor het verwijderen van tandweefsel, zoals oude restauraties of ander tandmateriaal, zonder het gebruik van een boor. In plaats van traditionele boren, maakt AquaCare gebruik van samengeperste lucht, vloeistof  en fijne deeltjes, zoals aluminiumoxide of siliciumdioxide. Deze combinatie wordt op het tandoppervlak gespoten om kleine hoeveelheden tandweefsel te verwijderen.

Het voordeel is dat er minder trillingen en geluid veroorzaakt wordt dan traditionele methoden. Waardoor u een minimaal invasieve behandeling kunt bieden aan uw patiënten.

Over de AquaCare

In tegenstelling tot conventionele instrumenten, staat het AquaCare handstuk niet in direct contact met de tandstructuur, alleen hierdoor beperkt u het verwijderen van gaaf tandmateriaal en elimineert u het risico van afsplintering en stressfracturen. AquaCare is dusdanig ontworpen dat het optimaal werkt voor de meest uiteenlopende tandheelkundige problemen. Het unieke cartridgesysteem zorgt ervoor dat twee kamers op elk moment klaar zijn voor gebruik. Zo kunt u het AquaCare systeem in slechts een seconde overschakelen naar een andere toepassing!

Diverse poeders voor zandstralen met AquaCare

Er zijn vijf verschillende poeders voor het zandstralen met AquaCare. Alle poeders komen in een handige cartridge, speciaal voor gebruik in het AquaCare-systeem. 

Hechtingsprotocol voor optimale hechting aan tandweefsel met bestaande composiet of IDS

Door Dr. Marco Gresnigt

“Wanneer men alleen hecht aan tandweefsel kunnen de instructies van de verschillende adhesieve materialen gebruikt worden. Echter wanneer men te maken heeft met verschillende substraten, zoals tandweefsel maar ook oud of nieuw composiet en/of IDS (immediate dentin sealing) kan het lastig zijn welke stap eerst te doen. In deze beschrijving geef ik het stappenplan dat wij in onze onderzoeken gebruiken om een optimale hechting te verkrijgen aan tandweefsel met bestaande composieten en of een IDS laag.”