KDental: Partner in specialties

Nog geen account? Maak er een aan bij het uitchecken

Wegens vakantie tussen 31 juli 2023 en 13 augustus 2023 kunnen wij geen uitlevering van uw bestellingen doen. Bestellingen gemaakt in die periode worden op 14 augustus verstuurd.

Casus: AquaCare vóór, tijdens en ná alignerbehandeling

Door Dr. Eline Veen-Strang

Foto 1 t/m 4 laten de vóór situatie zien, meneer stoorde zich aan de over elkaar heen staande tanden en de distale flared hoeken van de 11-21. (case gaat verder op de volgende pagina).

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5 & 6: Met aligners werden de tanden op zijn plaats gezet. De witte blokjes zijn ‘attachments’, ten einde meer grip op de tand te verkrijgen. Dit zijn composietblokjes die met een mal op de tand worden overgezet. Deze blijven gedurende de hele behandeling op zijn plek. Het beugel traject is klaar. Rondom de attachments is aanslag opgetreden. Gedurende de alignerbehandeling wordt deze aanslag regelmatig met de AquaCare sodiumbicarbonaat verwijderd. Na de aligenerbehandeling worden de attachments eerst grotendeels verwijderd met een boor, het laatste stukje wordt met aquacare 29u aluminiumoxide verwijderd. Nu wordt zichtbaar waar er in de loop der tijd nog attritie is opgetreden. Op foto 6 is te zien dat de mooi opgelijnd zijn, maar het eindresultaat is niet bevredigend.

Foto 5

Foto 6

Foto 7

Foto 8

Foto 7 & 8: Met incisal edge bonding op de 11 en een composietfacing op de 12 werd de fraaie glimlach gecreëerd.

Foto 9: Composietfacing op 12 en incisale edge bonding 11.

Foto 10: Zicht vanaf 2e kwadrant.

Foto 9

Foto 10

Foto 11

Foto 11 t/m 13: Voor aligners, na aligners met attachments in situ, en na vervaardigen composiet.

Foto 12

Foto 13