KDental: Partner in specialties

Nog geen account? Maak er een aan bij het uitchecken

Wegens vakantie tussen 31 juli 2023 en 13 augustus 2023 kunnen wij geen uitlevering van uw bestellingen doen. Bestellingen gemaakt in die periode worden op 14 augustus verstuurd.

Zoutstralen met de AquaCare

Wat is zoutstalen met AquaCare?

Zoutstralen, ook wel profylaxe of airpolishing genoemd, is een tandheelkundige techniek die wordt gebruikt voor het reinigen en polijsten van tandoppervlakken. AquaCare maakt, in plaats van traditionele methoden zoals schrapen met handinstrumenten of ultrasoon reinigen, gebruik van een mengsel van een vloeistof, perslucht en fijne poederdeeltjes om tandplak en andere oppervlakkige vlekken te verwijderen. Daarbij verwijdert de zoutstraal-oplossing de bio-film en heeft een behandeling een desensibiliserende werking.

Over de AquaCare

In tegenstelling tot conventionele instrumenten, staat het AquaCare handstuk niet in direct contact met de tandstructuur, alleen hierdoor beperkt u het verwijderen van gaaf tandmateriaal en elimineert u het risico van afsplintering en stressfracturen. AquaCare is dusdanig ontworpen dat het optimaal werkt voor de meest uiteenlopende tandheelkundige problemen. Het unieke cartridgesysteem zorgt ervoor dat twee kamers op elk moment klaar zijn voor gebruik. Zo kunt u het AquaCare systeem in slechts een seconde overschakelen naar een andere toepassing!

Diverse profylaxepoeders

Er zijn vier verschillende poeders voor het zoutstralen met AquaCare. Alle poeders komen in een handige cartridge, speciaal voor gebruik in het AquaCare-systeem.