Let op! Tussen 22 december 2023 en 8 januari 2024 zijn wij gesloten. Bestellingen gedaan in deze periode worden op 9 januari 2024 verstuurd.

KDental: Partner in specialties

Zoek

Nog geen account? Maak er dan een aan bij het afrekenen.

Zoutstralen met de AquaCare

Wat is zoutstalen met AquaCare?

Zoutstralen, ook wel profylaxe of airpolishing genoemd, is een tandheelkundige techniek die wordt gebruikt voor het reinigen en polijsten van tandoppervlakken. AquaCare maakt, in plaats van traditionele methoden zoals schrapen met handinstrumenten of ultrasoon reinigen, gebruik van een mengsel van een vloeistof, perslucht en fijne poederdeeltjes om tandplak en andere oppervlakkige vlekken te verwijderen. Daarbij verwijdert de zoutstraal-oplossing de bio-film en heeft een behandeling een desensibiliserende werking.

Over de AquaCare

In tegenstelling tot conventionele instrumenten, staat het AquaCare handstuk niet in direct contact met de tandstructuur, alleen hierdoor beperkt u het verwijderen van gaaf tandmateriaal en elimineert u het risico van afsplintering en stressfracturen. AquaCare is dusdanig ontworpen dat het optimaal werkt voor de meest uiteenlopende tandheelkundige problemen. Het unieke cartridgesysteem zorgt ervoor dat twee kamers op elk moment klaar zijn voor gebruik. Zo kunt u het AquaCare systeem in slechts een seconde overschakelen naar een andere toepassing!

Diverse profylaxepoeders

Er zijn vier verschillende poeders voor het zoutstralen met AquaCare. Alle poeders komen in een handige cartridge, speciaal voor gebruik in het AquaCare-systeem.