Let op! Tussen 22 december 2023 en 8 januari 2024 zijn wij gesloten. Bestellingen gedaan in deze periode worden op 9 januari 2024 verstuurd.

KDental: Partner in specialties

Zoek

Nog geen account? Maak er dan een aan bij het afrekenen.

Boutique Biomin tandpasta

Verminder symptomen van gevoeligheid

Boutique Biomin tandpasta is een tandpasta met de uniek Biomin-formule en moet 2 weken vóór het bleken en tijdens het bleekproces worden gebruikt. Het kan worden gebruikt nadat het bleken is voltooid om witte tanden te helpen behouden en de symptomen van gevoeligheid te verminderen. 

De actieve stoffen in deze tandpasta passen niet alleen in een bleekproces, Biomin tandpasta is perfect voor dagelijks gebruik en is geschikt voor elk gebit. 

Tubulus occlusie. Voor poetsen

Tubulus occlusie. Na het poetsen met Biomin-tandpasta

Na zuuruitdaging. De tubulus blijft afgesloten

Formule Boutique Biomin tandpasta

De Boutique Biomin-formule bevat een nieuwe generatie bioactief glas, waarin fluoride-, fosfaaten calciumionen zijn verwerkt die gedurende 12 uur geleidelijk vrijkomen. Terwijl het oplost, slaat de glasstructuur neer als fluorapatiet, wat de remineralisatie van tandglazuur bevordert. 

Fluorapatiet is stabieler en beter bestand tegen zure aanvallen dan hydroxyapatiet gevormd door bioactief glas van de vorige generatie.

Biomindeeltjes binden zich chemisch aan calcium in het glazuur, en als ze oplossen, sluiten de ionen blootliggende dentinale tubuli af, wat hydraulische geleiding verhindert en de gevoeligheid vermindert.

Biomin is ontworpen voor ‘slimme activering’ in zure omgevingen, zoals na consumptie van bepaald voedsel en drank. Een lage pH zorgt ervoor dat het bioactieve glas sneller oplost, het zuur neutraliseert, de pH-balans herstelt en verloren mineralen vervangt.