KDental: Partner in specialties

Nog geen account? Maak er een aan bij het uitchecken

Wegens vakantie tussen 31 juli 2023 en 13 augustus 2023 kunnen wij geen uitlevering van uw bestellingen doen. Bestellingen gemaakt in die periode worden op 14 augustus verstuurd.

Niyan Suleiman - Dental&Co

Esthetische Tandheelkunde, Kindertandheelkunde, Angstbegeleiding en Mondhygiëne bij Dental&Co De Helftheuvel in Den Bosch.

Opruwen kroon/brug met AquaCare

Mevrouw, 52 jaar uit Duitsland is al jaren onzeker over haar gebit. Heeft als 12 jarig meisje een klap op haar tanden gehad en sindsdien al kronen. Bij de intake zien we dat haar twee centrale incisieve bekroond zijn, op de twee laterale composiet facings zijn geplaatst, de 13 tot aan de 16 bekroond is en de 23 tot aan de molaren natuurlijke elementen zijn. Gezien het feit dat de aanwezige bekroonde elementen er al 30 jaar inzitten, vonden wij het risico te groot om deze te vervangen. Ook speelde het financiële plaatje voor mevrouw een grote rol.

“De AquaCare zorgt er, door het goed opruwen van de kronen/brug, voor dat er een solide hechting kan ontstaan tussen het materiaal en de kronen/bruggen.”

Een minimaal invasieve / minder kostbare oplossing voor het esthetisch storend probleem zou zijn om hier composiet facings op te bouwen. De eerste stap in dit proces is het zandstralen van de kronen/brug met behulp van de AquaCare. De AquaCare zorgt er door het goed opruwen van de kronen/brug voor dat er een solide hechting kan ontstaan tussen het materiaal en de kronen/ bruggen. Als volgende stap is er op de bekroonde elementen porcelain etch aangebracht en op de natuurlijke elementen normale etch om het verder op te ruwen. Vervolgens Silaan aangebracht op de bekroonde elementen, laten verdampen waarna het opbouw proces kon beginnen.
Situatie voor
Situatie na