KDental: Partner in specialties

Nog geen account? Maak er een aan bij het uitchecken

Wegens vakantie tussen 31 juli 2023 en 13 augustus 2023 kunnen wij geen uitlevering van uw bestellingen doen. Bestellingen gemaakt in die periode worden op 14 augustus verstuurd.

Marta Ilik - CPI Amsterdam

“Ik kan de Aquacare dan ook niet meer wegdenken uit de praktijk.”
“Om zo schoon en minimaal invasief mogelijk te kunnen werken gebruik ik de Aquacare al sinds 2016 bij al mijn restauratieve en preventie behandelingen. In het bijzonder bij het aanbrengen van sealants, alle adhesieve behandelingen met composiet en (partiële) porseleinen restauraties, vastzetten van retentiespalken, verwijderen van plaque en aanslag op elementen, endodontische behandelingen en inwendig bleken. Ik kan de Aquacare dan ook niet meer wegdenken uit de praktijk.”

In deze casus een verwezen patiënt waarbij een stuk van element 11 is afgebroken. Dit element is al eerder gerestaureerd met composiet, echter breken de stukjes ook weer af. Bij intra oraal onderzoek constateerde ik naast de hoekopbouw ook een (boor)beschadiging mesiaal van de 21. Gezien de jonge leeftijd van de patiënt gaat de voorkeur uit naar een zo minimaal invasief mogelijk herstel van de voortanden met composiet.

Initiële situatie met beschadigingen aan elementen 11 en 21.
Intra-orale kleurbepaling middels het plaatsen van kleine bolletjes composiet in verschillende kleuren, opaciteiten en translucenties op de tanden.
Na isolatie wordt de oude restauratie verwijderd met een hardstalen boor en wordt een bevel getrokken. Middels layeringtechniek wordt element 11 opgebouwd met een puttymal die vervaardigd is aan de hand van een opwas. Er wordt met een sonde een lijn getrokken op de puttymal langs de breuk- / preparatielijn.
Het element wordt voorbehandeld en gezandstraald met aluminiumoxide. De buurelementen zijn beschermd met een metalen strip om beschadiging en hechting te voorkomen.
Na etsen en bonden wordt gestart met de opbouw van het frame van het element. Deze wordt gecreëerd met een glazuurcomposiet. De nieuwe incisaallijn is duidelijk zichtbaar.
Dentine, transparante en stains worden in lagen aangebracht.
Als toplaag wordt er weer een glazuurlaag aangebracht.
Na aanbrengen van de composietlagen wordt het element afgewerkt middels Sof-Lex schijfjes, boortjes, Sof-Lex spiralen en Enamelize polijstpasta.
Eindsituatie na de behandeling.