Let op! Tussen 22 december 2023 en 8 januari 2024 zijn wij gesloten. Bestellingen gedaan in deze periode worden op 9 januari 2024 verstuurd.

KDental: Partner in specialties

Zoek

Nog geen account? Maak er dan een aan bij het afrekenen.

Voldoen aan de esthetische wens door conservatieve restauratieve tandheelkunde

Door Martijn MoolenaarRestauratief tandheelkundige en eigenaar Dental Design Center in Blaricum.

Deze dame kwam onze praktijk bezoeken met een esthetische wens. Ze had scheefstand en de tanden stonden niet fraai meer (foto 1). We hebben eerst een analyse gedaan met gezichtsfoto’s hoe tanden idealiter zouden moeten staan. Daar kwam heel snel de conclusie uit dat we het functionele probleem en het esthetische probleem konden verhelpen met orthodontie. De eerste route is een beugel (foto 2) om de tanden beter neer te zetten. Daarna kunnen we heel voorzichtig behandelen, zodat we de tanden niet heel veel hoeven aan te passen. Na de beugelperiode, van ongeveer een jaar, stonden de tanden op de meest ideale positie (foto 3). Je ziet dat we daarna de tanden tijdelijk hebben veranderd met een composiet (foto 4). Daar hebben we haar drie maanden mee rond laten lopen. Dit deden we om erachter te komen of dit qua lengte en vorm wenselijk was. Op het moment dat het voor de patiënt naar wens was, hebben we de vier voortanden met porselein behandeld (foto 5). Je ziet dat de tanden heel voorzichtig zijn geslepen en afgedrukt, waarna ze naar het laboratorium zijn gestuurd. Voor het erin plakken van de restauraties hebben we eerst de te behandelen tanden geisoleerd met een cofferdam (foto 6). Daarna is het tandoppervlak schoongemaakt met de AquaCare (foto 7 & 8) en zijn de keramische restauraties adhesief gecementeerd, door ceramist Eric van der Winden van ODCH in Blaricum (foto 10).

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Foto 6

Foto 7

Foto 8

Foto 9

Foto 10

Martijn Moolenaar

“Het mooie is dat je, door de voorbehandeling met de beugel, deze behandeling dan voor 100% in het glazuur kan blijven. Over conservatief werken gesproken. Uiteindelijk zijn er maar vier restauraties nodig geweest om aan haar wens te voldoen.”

AquaCare FAQ