Let op! Tussen 22 december 2023 en 8 januari 2024 zijn wij gesloten. Bestellingen gedaan in deze periode worden op 9 januari 2024 verstuurd.

KDental: Partner in specialties

Zoek

Nog geen account? Maak er dan een aan bij het afrekenen.

In Office bleken vs Thuisbleken

Vijf redenen om thuisbleken aan te raden voor uw patiënten

Sinds 2013 zijn de regels voor tanden bleken aangescherpt, waarbij tandartsen maximaal 6% waterstofperoxide mogen gebruiken, terwijl niet-tandartsen beperkt zijn tot maximaal 0,1% waterstofperoxide. Met als gevolg dat in-office bleken meer en meer plaatsmaakte voor thuisbleken.

Thuisbleken biedt aanzienlijke voordelen. In dit artikel duiken we in de evolutie van tanden bleken en ontrafelen we waarom thuisbleken nu een aantrekkelijke optie is. Hier zijn vijf redenen om thuisbleken aan te raden voor uw patiënten:

Waterstofperoxide versus carbamide peroxide

Om bleken, en het rendement dat het voor u als tandarts heeft, te begrijpen is het belangrijk om te weten welke vormen van thuisbleken er zijn. In de wereld van thuisbleken spelen werkzame gels een cruciale rol.

Er zijn drie veelgebruikte gels: 6% waterstofperoxide, 10%, en 16% carbamide peroxide. Carbamide peroxide, waarbij waterstofperoxide is gebonden aan ureum (een stikstofhoudende organische verbinding), toont stabiliteit die waterstofperoxide alleen niet bezit. Interessant genoeg staat een 16-17% carbamide peroxide gel gelijk aan een concentratie van 6% waterstofperoxide.

Onderzoek toont dat carbamide peroxide superieure resultaten levert (1), waarbij het verschil tussen 10% en 16% carbamide peroxide niet heel significant blijkt. De aanbeveling om waterstofperoxide overdag en carbamide peroxide ‘s nachts te gebruiken, rust op stabiliteit en activiteit (zie figuur 1). Waterstofperoxide is slechts 30 tot 60 minuten actief, terwijl carbamide peroxide zelfs na 2 uur nog 50% van zijn kracht behoudt.

Figuur 1: Waterstofperoxide is na 60 minuten uitgewerkt en heeft in vergelijking met carbamide peroxide maar een beperkte werking. Carbamide peroxide heeft na 120 minuten pas 50% van zijn activiteit verloren.

Meer weten over de wetenschap achter het tanden bleken? Bekijk hier de geheimen die Erik-Jan Muts heeft ontrafeld over het tanden bleken.

Voordelen thuisbleken met Boutique Whitening voor tandarts en patient

Ontdek de voordelen van thuisbleken voor zowel tandartsen als patiënten. De efficiënte en comfortabele bleekmethode van Boutique Whitening biedt niet alleen indrukwekkende resultaten, maar minimaliseert ook overgevoeligheid en optimaliseert de tijd in de tandartsstoel. Kortom: thuisbleken met Boutique Whitening is een win-win voor iedereen die streeft naar een stralende glimlach.

1. Minder stoeltijd, meer tijd voor ‘echte‘ zorg

Bleken met Boutique Whitening’s efficiënte thuisbleekoplossingen kunt u de stoeltijd die normaal nodig is voor in office bleken inzetten voor essentiële zorg.

2. Minder complicaties qua overgevoeligheid

Door de lagere doseringen waterstofperoxide vermindert de overgevoeligheid bij uw patiënten. Dit maakt Boutique Whitening thuisbleekkits een comfortabele keuze voor uw patiënten.

3. Hoger rendement voor zowel tandarts als patient

Boutique Whitening garandeert effectieve resultaten zonder langere stoeltijd, wat zorgt voor tevreden patiënten, maar ook meer rendement voor u als tandarts. Met onze 5+1 actie, waarbij u altijd 1 kit gratis krijgt, zorgt voor een nog beter rendement voor u als tandarts. De premium uitstraling van Boutique Whitening helpt u tevens bij het positioneren en prijsbepaling van uw bleekbehandelingen.

4. Kant-en-klare kits voor makkelijk thuisgebruik

De beschikbaarheid van kant-en-klare Boutique Whitening kits maakt het eenvoudig voor patiënten om thuis effectief te bleken. Daarbij helpt KDental u in het effectief communiceren naar uw patienten, zodat het gebruik van Boutique Whitening minimale instructie behoeft.

5. Diverse upsell- en recurring omzetmogelijkheden

Boutique Whitening biedt tandartsen de kans voor upselling en recurring omzet. Denk aan de toevoeging van Boutique Biomin* Tandpasta voor, tijdens en na het bleken en het plannen van top-up afspraken. Dit vergroot niet alleen de totale omzetwaarde, maar kunt u ook langdurige relaties opbouwen met uw patiënt.

*de toegevoegde bioglass legt een laagje over de tanden; desensibiliseert, reminaliseert en beschermt de tanden gedurende 12 uur.  

Ontdek Boutique Whitening in onze webshop

Starten met Boutique Whitening? Bekijk de diverse bleeksets in onze webshop en maak gebruik van de 5+1 actie!

 

Bronnen:

  1. Eachempati P, Kumbargere Nagraj S, Yaylali IE. Home-based chemically-induced whitening (bleaching) of teeth in adults (review). Cochrane Database of Systematic Reviews 2018;12:CD006202 

Deel dit bericht:

Recente nieuwsberichten